Selam ve Dua ile

Ben Burak. Kartal İmam Hatip’ten arkadaşınız Hakan’ın görümcesinin komşusunun eniştesiyim. Hakan sizden çok bahseder. Görümcesi de Hakan’ın bahsettiğinden bahsediyor kendi komşusuna. Biz de oradan öğreniyoruz tabii.

Öncelikle selamünaleyküm diyerek mektubuma başlamak istiyorum. Sizin fazla zamanınızı da almadan bir anımı aktarmak istiyorum. Küçükken ben hep Kartal İmam Hatip’e gitmek istedim ancak o zamanlarda babam ‘imamlıkta para yok’, ‘hatip olsan seni kimse dinlemez’, ‘Kartal bize uzak’ gibi sudan gerekçelerle bu hayalime karşı çıktı, imam, hatip olmamı engelledi. Evimiz Ankara’daydı, biraz da mesafeyi bahane etti. “Yollarda helak olursun” dedi. Bugün pişman tabii. Onun da çok selamı var size. Eğer siz selam verirseniz o aleykümselam diyecek. Yani imam hatip okumasak da elhamdülillah biz de bu işlerin içindeyiz. Zaten Hakan vasıtasıyla sizi tanıyor gibiyiz. İnşallah bir gün daha da yakından tanımak kısmet olur.

Benim bir maruzatım vardı. Bugüne kadar THY’de pilot olmak için çeşitli yollar denedim ancak maalesef önüm FETÖ’cüler tarafından kesildi. Attığım emailler daha alıcılarının bilgisayarına ulaşmadan sunucudan geri çevrildi. Güvenlik kontrollerine takıldı hep taleplerim.

İsterseniz ricamı detaylandırmadan önce biraz kendimden bahsedeyim: Youtube’da bin beş yüz saatin üstünde uçuş tecrübem var. Bütün anonsları ezbere biliyorum. Airplane Flight Simulator adlı bilgisayar oyununda derecelerim var. Airbus, Boeing fark etmez, Allah’ın izniyle bir uçağı indirip kaldırabileceğime inanıyorum. Uçakta nasıl oturulur, nasıl kalkılır, kuleyle nasıl konuşulur bu konularda eksiğim yok, fazlam var. Kanat, motor, pervane, alt takım, üst takım nedir, karakutu nerededir, bunların hepsini biliyorum. Havacılık terminolojisinde ‘pilot in command’ tabir edilen, halk arasında ‘kaptan pilot’ olarak bilinen unvanla THY’de hemen işe başlamak istiyorum. Başlangıçta kısa mesafeler olsa da asıl hedefim uzaklar. Maaş önemli değil ama maaş da istiyorum tabii ki.

Sayın Bakan, siz ufak bir destek verirseniz ben çocukluk hayalimi gerçekleştirme fırsatı bulmuş olacağım. Beni en iyi Hakan’la siz anlarsınız. İmam olmak istedim olamadım bari pilot olayım. Eğer bu işi ayarlayabilirseniz hayır duamı alırsınız. Sübhaneke ve Fatiha biliyorum. Anonslarım kadar akıcı olmasa da dinleyenler beğeniyor dualarımı.

Eğer benim pilotluk işim çözülürse inanın çok mutlu olacağım. İlgili arkadaşlara bir telefon etmeniz kâfi. Mutlaka bu işi bitirmemiz lazım. Belki bir gün Hakan, siz, ben birlikte uçarız. Siz beni THY’ye sokarsanız ben de sizleri pilot kabinine sokarım. Yolcunun az olduğu bir gün Hakan, siz, ben uçağı birlikte, daha önceden karar verdiğimiz bir piknik alanına indiririz. Ya da siz kuleye geçersiniz, ben ‘Kartal’ derim uçaktan, siz kuleden ‘İmam’ dersiniz, Hakan ‘Hatip’ der, sonra hep birlikte ‘Lisesi’ deriz. Bilmiyorum futbolla aranız nasıl, ben Trabzonsporluyum. Taraftarlar maçlarda bu tür şeyler yapıyorlar, çok hoş oluyor.

Bir gün de buluşup eski günleri yâd etmek isterim. Kim bilir ne güzel günleriniz geçmiştir okulda Hakan’la. Belki İmam Hatip’e gider, bahçesinde eski günlerden bahsederiz. Hakan’la siz uygun görürseniz Kartal İmam Hatip’ten kardeşiniz Elif Can Yetim’i de dahil ederiz ekibe. TÜRGEV’den, Okçular Vakfı’ndan arkadaşları ararız telefonla. Benim çok arkadaşım yok ama sizin vasıtanızla onlarla da tanışmak isterim.

Uçmak istediğim destinasyonları liste halinde hazırladım. Uygun görürseniz bir gün çikolatamla sizi ziyaret etmek isterim.

Selam ve dua ile,

Burak Kaya

Burak Kaya hakkında 125 makale
Müzisyen, yazar.