Birbirine Bir Kez Dokunan Hiçbir Şey, Temastan Öncekiyle Aynı Kalamaz

Hepimiz mutlu olmak istiyoruz ama bazen patron, bazen iş arkadaşımız, bazen eşimiz veya bir akrabamız, bazen de ekonomik sıkıntılar gölgeliyor mutluluğumuzu. Öyle olunca da hepimiz bu engeli ortadan kaldıracak bir mucizeye bel bağlıyoruz mutlu olmak için.

Mutluluk Kulübü’nün ev sahibi Müge Çevik ‘mutluluğu’ haz, coşku, sevinç gibi duygulardan farklı, kendi başına bir ruh hali olarak tanımlıyor ve kitabın hemen başında mutluluğu nerede aramamız gerektiğini, Yunan mitolojisinden bir hikâyeyle bizlere hatırlatıyor:

“Tanrılar, insanlar arayıp daha fazla değer versin diye mutluluğu saklamaya karar verirler. Biri ‘Göklerin en uzağına’, diğeri ‘Denizlerin en dibine’, öbürü ‘Ormanların en kuytusuna’ saklamayı önerir. Sonunda biri der ki: “İçlerine saklayalım. Oraya bakmak akıllarına gelmez”.

Müge Çevik, mutluluğu aramaya koyulan kişinin çevresine, kendi bedenine ve duygusal dünyasına farklı bir gözle bakması için önce bazı sorular soruyor:

  • Düşüncelerime uygun yaşamak bana huzur mu getiriyor, stres mi?
  • Düşüncelerimi metaforik olarak bir malzeme ile ifade etseydim; bu malzeme taş gibi katı mı, kum gibi uçuşan mı, yoksa su gibi girdiği kabın şeklini alan bir malzeme mi olurdu?
  • Her şeyin tek bir doğrusu mu var?

Bu soruların yanıtlarını düşünürken, limandan ayrılan bir gemi gibi yelkeninizde ufak ufak rüzgârı hissetmeye başlıyorsunuz. Ama çok sevinmeyin, çünkü huzurlu yolculuğunuz çok da uzun sürmeyecek. Anne Babayla Helalleşmek veya ‘ayrımlaşmak’ kavramını düşünürken, dipten gelen bir dalgayla savruluyorsunuz.

Yolculuk boyunca rezil olma korkusu, başarısızlık korkusu, aldatılma korkusu gibi korkularınızla, kimi zaman engel olamadığınız öfkenizle, engellerinizle ve önyargılarınızla yüzleşiyorsunuz. Mutluluk Kulübü benzerlerinden çok farklı, okuyan kişiyi sarsan, yaşamında değişiklik yaratan bir kitap. Kitabı okuyanların yorumları da genel olarak bu yönde:

Mutluluk Kulübü – Okur Yorumları

  • Hayata bakışımı değiştiren bir kitap oldu. Mutluluk ve mutsuzluk bizim seçimimizdir. (04.11.2016 / duygu06)
  • Bir arkadaşımın hediye etmesiyle okumaya başladığım kitap. Benim dönüm noktam diyebilirim. Mutluluğu seçmeye ne dersiniz? (12.04.2016 / Gümüşer)
  • İnsanın hayata bakış açısını değiştirmek, düşüncelerini olumlu yöne çevirmek adına güzel bir kitap. (09.04.2016 / Esra Güler)

Not: Okur yorumları kitapyurdu.com sitesinden alınmıştır.

Mutluluk Kulübü kitabının yazarı Müge Çevik, uzun zamandır sürdürdüğü Mutluluk Kulübü Atölyesi’ni de şöyle anlatıyor: “Önce tanışıyoruz, tanışırken duygularımızı, hayatın o döneminde neler yaşadığımızı paylaşıyoruz. Ve grup içinde birbirine benzeyen neler var, aslında ne kadar ayrıyız ve aynıyız bunu fark ediyoruz. Ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın mutlaka hafifleyerek, bir parça dönüşerek, bir konu üzerinde derinlemesine çalışmış olarak, o konuda diğer katılımcıların düşüncelerini öğrenerek, o konuyu bakış açımızı değiştirerek, bir şeyleri geride bırakarak ama en çok da eğlenerek çıkıyoruz.”

Eğer içinizde bir şeylerin kıpırdadığını hissediyor, yaşamınızda bir değişiklik olması gerektiğini düşünüyorsanız hiç beklemeden, Mutluluk Kulübü’ne adımınızı atın. Kitabı okuduğunuzda veya Mutluluk Kulübü Atölyesi’ne katıldığınızda, kendinize “Neden bu kadar geç kaldım?” diye soracaksınız.

Kitaptan bir son söz: “Mutluluğu dışarıda aramak, ağzı kuzeye bakan bir mağaraya güneşin doğmasını beklemektir.” Tibet Atasözü

Müge Çevik’in Mutluluk Kulübü kitabını indirimli fiyatla hemen satın almak için tıklayın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.