İki Diyarbakır’ım Vardı; Ahmed Arif’in ve Celal Güzelses’in Diyarbakır’ı

Şükrü Erbaş, “Herkesin yüzünde açık bir kitapla yaşadığı kent” diyor Diyarbakır için. Erbaş’ın Diyarbakır’ı anlattığı yazısı şöyle bitiriyor:

Birimizin kalbi ötekinde acı
Şu farkla yaşıyoruz aynı kaderi:
Sen, yaralarını gösteriyorsun
Kimliğini sorduklarında;
Ben, kimliğimi gösteriyorum
Utancım sorulduğunda…
Şükrü Erbaş

İnsanın Acısını İnsan Alır, Şükrü Erbaş’ın deneme, eleştiri ve diğer yazılarının toplandığı Bütün Yazıları derlemesinin birinci kitabı. İçinde derlemeye adını veren İnsanın Acısını İnsan Alır (1995), Gülün Sesi Gül Kokar (1998) ve Bir Gün Ölümden Önce (1999) var.

İnsanın Acısını İnsan Alır, bir şairin kaleminden çıktığı için imgelerle, güzel bir yüreğin eleğinden geçtiği için aşkla ve toplum sevgisiyle yoğrulduğu için dirençle dolu bir kitap. Kişide düz yazı değil de şiir okumuş hissi uyandıran, aşkı anlattığı sayfalardan yalnızlık damlayan, yenilirken bile umut dağıtan farklı bir kitap İnsanın Acısını İnsan Alır.

Eğer Şükrü Erbaş’ın denemelerini okumadıysanız bu büyüleyici kitapla bir başlangıç yapabilirsiniz. Küçük bir gecekondunun duvarına kaç pencere açılabilir, el kadar bir yüreğe kaç sevda sığabilir şaşırarak göreceksiniz. Her sayfası aşkla, güzellikle, hüzünle, ayrılıkla dolu bir kitap İnsanın Acısını İnsan Alır. Bir yüreği bir başka yüreğe bağlayarak büyüten, bir yarayı üstüne başka bir yara basarak sağaltan, her satırıyla yüreğinize dokunacak eşsiz bir kitap. İnsana insanı anlatırken gözlerini kimseden kaçırmayan, Cumartesi Annelerinden yitik bir şehrin sokaklarına kadar hep barıştan, hep yaşamdan, hep güzelliklerden yana…

Okudukça göreceksiniz: İnsanı insana, acıları acılara ve yürekleri birbirine bağlayan bir büyüsü var Erbaş’ın sözcüklerinin. Bir kere okuyunca, bir daha unutamayacaksınız: “İnsan bağışlayarak yener yanlışı. İnsanın acısını insan alır. İyilik böyle kolay yenilemez…”

Şükrü Erbaş’ın İnsanın Acısını İnsan Alır kitabını indirimli fiyat ve avantajlı kargo seçeneği ile hemen satın almak için tıklayın.

Yorumlar

1 Comment

  1. Ve aslında Ahmet Arif merhum hayrandı Celal beyin sesine,
    Celal ağabeysi hayrandı Ahmet Arifin kalemine ..

    Celal beyin vefatından bir kaç gün sonra yazdığı mektupta ”ki bende mevcut ”aynen şöyle diyordu Ahmet Arif usta. Diyarbakır Ağabeyini Kaybetti…Torun Celal den selam ve saygılar değerli şairimize.

Yanıt Ver

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.




Loading Facebook Comments ...